راهنمای جامع سامانه واکنش ذی نفع
راهنمای سامانه واکنش ذی نفع
سامانه واکنش ذی نفع سامانه ثبت باز خورد ذی نفعان یک داده به غیر از اظهار کننده آن داده است.
در واقع اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند به محض اطلاع از ثبت داده نامعتبر در سازمان امور مالیاتی کشور عدم پذیرش خود را نسبت به آن در سامانه واکنش ذی نفع اعلام کنند، در ادامه آموزش کامل ورود و ثبت واکنش به داده ها توضیح داده شده است.
خانه پرشین فای | پروژه اکسل ، مالی ، مالیاتی، بهای تمام شده
سامانه واکنش ذی نفع چیست ؟
سامانه ثبت بازخورد ذی نفعان یک داده به غیر از اظهارکننده آن داده، است، اظهارکننده داده در این سامانه در حکم طرف اول است و سایر اشخاصی که ذی نفع داده هستند نیز در حکم طرف دوم قرار دارند.
طرف دوم موظف است به صورت دورهای کارتابل خود را بررسی نماید و در صورت مغایرت دادهها با واقعیت، عدم پذیرش خود را نسبت به آن در این سامانه اعلام کند.
ثبت واکنش به دادهها در این سامانه دارای مهلت مقرری نیست و اشخاص حقیقی و حقوقی میتوانند به محض اطلاع از ثبت داده نامعتبر در سازمان امور مالیاتی کشور، عدم پذیرش خود را در سامانه ثبت کنند.
هرگونه اظهار خلاف واقع نسبت به دادهها، مطابق با موضوع ماده 24 قانون مقابله با فساد و ارتقای سلامت نظام اداری و موضوع ماده 734 قانون مجازات اسلامی جرم تلقی شده است و تبعات قانونی دارد.
لازم به ذکر است که اگر پس از عدم پذیرش طرف دوم، مشخص شود طرف اول معاملات، اظهار خلاف واقع داشته است، طرف اول مطابق با موضوع ماده 169 قانون مالیاتهای مستقیم مشمول جریمه خواهد شد.
برای کسب اطلاعات بیشتر به بخشنامه 200140311 مراجعه شود.
راهنمای سامانه واکنش ذینفع
ورود به سامانه
ورود به سامانه واکنش ذی نفع از طریق درگاه ملی خدمات الکترونیک
در مرورگر آدرس my.tax.gov.ir نوشته شود، در صفحه باز شده از طریق شماره ملی و کلمه عبور مالیاتی خود وارد سامانه شده و اگر رمز عبور را فراموش کردید میتوانید با استفاده از فراموشی کلمه عبور آن را بازیابی کنید.
به جای استفاده از نام کاربری و رمز عبور ،مالیاتی میتوانید با استفاده از شماره همراه و کد پیامک شده به آن از طریق دولت من نیز وارد سامانه شوید.

درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی
پس از ورود به سامانه در منوی سمت راست گزینه اطلاعات صورت معاملات را انتخاب کنید و سپس بر روی گزینه واکنش (رد، تایید) کلیک کنید.


ورود به سامانه واکنش ذی نفع از طریق ورود یکپارچه
در مرورگر آدرس datareaction.tax.gov.ir را وارد کنید.
به صفحه ورود یکپارچه درگاه ملی خدمات الکترونیک هدایت می شوید، از طریق شماره ملی و کلمه عبور مالیاتی یا دولت من وارد شوید تا صفحه اصلی سامانه واکنش ذی نفع را مشاهده کنید.
صفحه اصلی سامانه
در صفحه اصلی سامانه گزارشی خلاصه از تعداد کل معاملات رد شده مشاهده شده و مشاهده نشده و قوانین و مقررات سامانه قابل مشاهده است.
چنانچه سوال یا مشکلی در مورد استفاده از سامله دارید میتوانید به قسمت سوالات متداول مراجعه کنید.
برای ورود به بسته های اطلاعاتی سامانه از منوی بالای سامانه بسته اطلاعاتی مدنظر خود را انتخاب کنید.


پس از انتخاب بسته اطلاعاتی وارد صفحه مشاهده اطلاعات خواهید شد.

با استفاده از فضای سرچ و فیلتر بالای هر جدول میتوانید اطلاعات مدنظر خود را راحت تر بیابید، برای هر داده سه وضعیت مشاهده شده مشاهده نشده و رد شده تعریف شده است.
ثبت برچسب مشاهده شده بر روی داده ها
اگر شما در سامانه واکنش ذی نفع داده مشاهده نشده داشته باشید به صورت ماهانه پیامک یادآوری بررسی داده ها ارسال می شود.
ثبت برچسب مشاهده شده با مشاهده صفحه جزئیات داده زمانی که بر روی جزئیات هر داده کلیک کنید وارد صفحه جزئیات داده خواهید شد و وضعیت آن داده از مشاهده نشده به مشاهده شده تغییر پیدا می کند.

ثبت برچسب مشاهده شده به صورت گروهی
اگر قصد دارید به تمامی داده ها با بخشی از داده ها برچسب مشاهده شده بزنید تا پیامک یادآوری ماهانه ارسال نشود پس از انتخاب ردیف های مدنظر بر روی آیکن علامت زدن به عنوان مشاهده شده کلیک کنید.

ثبت برچسب رد شده بر روی داده ها
ثبت برچسب رد شده در صفحه جزئیات داده در لیست داده ها
بر روی جزئیات کلیک کنید چناچه قصد رد کردن داده را دارید در بالای صفحه سمت چپ بر روی گزینه درد معامله» کلیک کنید چنانچه از رد معامله اطمینان دارید در پنجره باز شده بر روی گزینه مرد معامله کلیک کنید.
ثبت برچسب رد شده به صورت گروهی
اگر قصد دارید به تمامی داده ها با بخشی از داده ها برچسب رد شده بزنید
پس از انتخاب ردیفهای مدنظر بر روی گزینه «رد معامله» در بالای صفحه سمت چپ کلیک کنید چناچه از رد معامله اطمینان دارید در پنجره باز شده بر روی گزینه رد معامله کلیک کنید.
