تفکیک حسابهای تجاری | اطلاعیه مهم سازمان امور مالیاتی
تفکیک حسابهای تجاری
با عنایت به مفاد قوانین مالیاتهای مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده بند (م) تبصره ۱۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور و مواد ۱۰ و ۱۱ قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان
کلیه وجوه واریزی به حساب های بانکی تجاری از کلیه طرق از جمله درگاههای الکترونیکی پرداخت دستگاه های کارتخوان کارت به کارت ساتنا پایا و … به عنوان فروش تلقی شده و مبنای محاسبات مالیاتی قرار میگیرد.
بنابراین لازم است مودیان محترم مالیاتی به گونه ای اقدام نمایند که صرفا مبالغ ناشی از فعالیتهای اقتصادی و تجاری به حسابهای مذکور واریز شود. تفکیک حسابهای تجاری
بدیهی است پایش سایر حساب های بانکی غیر تجاری نیز به صورت مستمر انجام شده و چنانچه مبالغی بابت فعالیت های تجاری (فروش) به آن حسابها واریز شده و در اظهارنامه های مالیاتی مودیان به عنوان درآمد ابراز نشود به عنوان درآمد کتمان شده مشمول مالیات و جرایم غیر قابل بخشش خواهد شد.
تفکیک حسابهای تجاری
براساس ماده (10) قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان و در اجرای بند 2 ذیل بند (م) تبصره (12) قانون بودجه سال 1400 مصوبه مربوطه توسط شورای پول و اعتبار موضوع تفکیک حساب های تجاری از غیرتجاری تصویب و ابلاغ شده است.
در همین راستا و در اجرای بند 2 ذیل بند (م) تبصره (12) قانون بودجه سال 1400 با مصوبه شورای پول و اعتبار حساب های دارای صد تراکنش واریزی و بیشتر با 35 میلیون تومان ورودی به حساب در ماه به عنوان حساب تجاری تلقی می شوند.
اگر برای شخصی در ماه مجموعا 100 بار و بیشتر واریزی به حساب های غیر تجاری انجام شود و مجوع واریزی ها 350 میلیون ریال و بیشتر باشد (لزوما هر دو شرط) ابتدا پیامکی برای او ارسال میشود که حساب آنان به علت تراکنش بالا تجاری محسوب شده و مبنای محاسبه مالیات است،
البته اگر چنانچه فرد مدعی شود که کار تجاری انجام نمیدهد و میتواند مدارک مربوطه را به روشی که در پیامک ذکر می شود به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه کند.