پارت دوم مجموعه سوالات و راهنمای سامانه مودیان | Persianfi
قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان
قانون تسهیل سامانه مودیان و تکالیف مرتبط
صورتحساب مرجع /ارجاعی ( اصلاحی ، ابطالی/ برگشت از فروش ) و قواعد مرتبط با آن:
منظور از صورتحساب مرجع چیست؟
منظور از صورتحساب مرجع، همان صورتحساب اصلی فروش با هر وضعیت (تایید/رد/عدم نیاز به واکنش) و یا هر
صورتحساب اصلاحی/ برگشت از فروش (تایید شده/ عدم نیاز به واکنش) است.
منظور از صورتحساب ارجاعی چیست؟
منظور از صورتحساب ارجاعی، صورتحساب با موضوع اصلاحی، برگشت از فروش و ابطالی است.
قواعد مربوط به صدور صورتحساب اصالحی چیست؟
چنانچه پس از صدور و ثبت صورتحساب فروش، نیاز به اصلاح اقلام اطلاعاتی صورتحساب به غیر از اقلام اطلاعاتی مربوط به خریدار و یا اقلام اطلاعاتی مربوط به کالا/خدمت باشد،
صادرکننده صورتحساب الکترونیکی می بایست صورتحساب جدید (اصلاحی) که از نظر نوع و الگوی صورتحساب مطابق صورتحساب اصلی(مرجع) بوده و حاوی شماره منحصر به فرد مالیاتی صورتحساب مرجع است را صادر و در سامانه مؤدیان ثبت نماید.
نکته 1 : نوع و الگوی صورتحساب، اقلام اطلاعاتی مربوط به خریدار و برای اصلاح آنها می بایست صورتحساب مرجع ابطال و صورتحساب جدید صادر گردد.
نکته 2 : صدور صورتحساب اصلاحی بر روی صورتحساب اصلاحی با رعایت شروط مندرج در سند “دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی” امکانپذیر است. بدیهی است، آخرین صورتحساب اصلاحی که وضعیت تایید آن مشخص شده باشد می بایست به عنوان صورتحساب مرجع در نظر گرفته شود.
نکته 3 : اگر صدور صورتحساب مرجع خود اصلاحی/برگشت از فروش باشد، برای صدور صورتحساب اصلاحی/برگشت از فروش ، مرجع باید حتما در یکی از وضعیت های (تایید شده/تایید سیستمی/ عدم امکان واکنش) باشد.
قواعد مربوط به صدور صورتحساب برگشت از فروش چیست؟
چنانچه پس از صدور صورتحساب الکترونیکی (اصلی/اصلاحی) بخشی از کالا/خدمت کاهش یافته باشد، فروشنده نسبت به صدور صورتحساب الکترونیکی برگشت از فروش اقدام می نماید.
صادرکننده صورتحساب الکترونیکی می بایست صورتحساب برگشت از فروش که از نظر نوع و الگوی صورتحساب مطابق صورتحساب اصلی مرجع و حاوی شماره منحصر به فرد مالیاتی صورتحساب مرجع بوده و شامل اقلام کالا/خدمت فروخته
شده منهای اقلام برگشتی است را در صورتحساب درج و در سامانه مؤدیان ثبت نماید.
نکته :1 اقلام اطلاعاتی مربوط به خریدار غیر قابل اصلاح می باشد.
نکته :2 تعداد/ مقدار کالا/خدمت می بایست نسبت به صورتحساب مرجع کاهش یافته باشد.
نکته :3 نرخ مالیات بر ارزش افزوده غیر قابل اصلاح می باشد.
نکته :4 در صورتی که تمام اقلام کالا/خدمت برگشت داده شده باشد؛ می بایست صورتحساب ابطالی صادر شود.
نکته:5 مبالغ مربوط به کالا/خدمت در صورتحساب برگشت از فروش نسبت به صورتحساب اصلی نمیتواند تغییر یابد.
قواعد مربوط به صدور صورتحساب ابطالی چیست؟
چنانچه پس از صدور صورتحساب(اصلی / اصلاحی، برگشت از فروش) شرط/شروط زیر برقرار باشد،
صادرکننده صورتحساب الکترونیکی می بایست صورتحساب ابطالی که از نظر نوع و الگوی صورتحساب مطابق صورتحساب مرجع بوده و حاوی شماره منحصر به فرد مالیاتی صورتحساب مرجع است را صادر و در سامانه مؤدیان ثبت نماید؛
– تغییر اقلام اطلاعاتی مربوط به خریدار .
– بازگشت تمام اقلام موجود در صورتحساب مرجع.
– احراز عدم تحقق معامله بر اساس اسناد و مدارک مثبته.
– اشتباه در ثبت تاریخ معامله.
درصورت کاهش یا افزایش تعداد/ مقدار ، می بایست چه نوع صورتحسابی صادر گردد؟
- در صورت افزایش، برای تعداد/مقدار افزایشی علاوه بر امکان صدور صورتحساب جدید(اصلی)، می توان صورتحساب اصلاحی نیز صادر نمود .
- امکان افزودن شناسه کالا/خدمت جدید در صورتحساب اصلاحی وجود ندارد.
- در صورت کاهش، برای تعداد/مقدار کاهشی علاوه بر امکان صدور صورتحساب برگشت از فروش، صورتحساب اصلاحی نیز میتوان صادر نمود.
- تنها در صورت ثبت اشتباه تعداد/مقدار در صورتحساب اصلی از این قابلیت می توان برای اصالح استفاده نمود.
در صورت صدور صورتحساب الکترونیکی برگشت از فروش یا اصلاحی، امکان ابطال صورتحساب الکترونیکی برگشتی یا اصلاحی وجود دارد؟
روی صورتحساب “مرجع با هر وضعیت ” و یا “ارجاعی با وضعیت در انتظار واکنش” می توان صورتحساب ابطالی صادر نمود.
لازم به ذکر است :
- امکان صدور صورتحساب ابطالی روی صورتحساب مرجع در صورتی میسر است که صورتحساب ارجاعی آن در وضعیت در انتظار واکنش / رد شده باشد.
- چنانچه صورتحساب ارجاعی در وضعیت تایید شده باشد، صورتحساب مرجع آن ابطالی محسوب شده و ازآن نمی توان مجددا به عنوان صورتحساب مرجع استفاده نمود.
اگر صورتحسابی دو یا چند بار برگشت از فروش زده شود، با چه راهکاری اطلاعات و شماره صورتحساب مرجع در آن ثبت میشود؟
در شرایطی که برای صورتحساب الکترونیکی اصلی، صورتحساب برگشت از فروش صادر شود، شماره منحصر به فرد مالیاتی صورتحساب اصلی را باید در صورتحساب برگشت از فروش به عنوان شماره صورتحساب مرجع ثبت نماید.
اگر برای این صورتحساب (برگشت از فروش) صورتحساب برگشت از فروش جدیدی صادر شود، از شماره آن به عنوان شماره منحصر به فرد مالیاتی مرجع در صورتحساب الکترونیکی جدید استفاده خواهد شد.
لازم به ذکر است که از هرشماره مالیاتی مرجع تنها یک بار استفاده می شود.
آیا امکان اصلاح صورتحساب الکترونیکی ابطالی وجود دارد؟
خیر، امکان اصلاح صورتحسابهای الکترونیکی ابطالی وجود ندارد.
آیا مهلت زمانی برای صدور و ثبت صورتحساب اصلاحی، برگشت از فروش و ابطالی در سامانه مودیان وجود دارد؟
مهلت زمانی برای صدور صورتحساب اصلاحی، برگشت از فروش و یا ابطالی وجود ندارد، لیکن مودیان می بایست مطابق با قواعد اینگونه صورتحسابها در سند” دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی” اقدام نمایند .
آیا میتوان به جای ابطال صورتحساب الکترونیکی توسط فروشنده، از خریدار درخواست نماییم صورتحساب الکترونیکی را رد نماید؟
خیر. چنانچه فروشنده پس از صدور صورتحساب الکترونیکی و ثبت در سامانه مودیان، شرایط ابطال صورتحساب را داشته باشد، می بایست نسبت به صدور صورتحساب الکترونیکی ابطالی اقدام نماید؛
در صورت عدم ابطال صورتحساب الکترونیکی توسط فروشنده و رد آن توسط خریدار، صورتحساب رد شده به عنوان فروش برای فروشنده محاسبه می گردد.
شناسه کالا/خدمت :
شناسه کالا/خدمت چیست؟ از چه مرجعی باید دریافت گردد؟
شناسه کالا/خدمت یک شماره 13 رقمی است که به کالا/خدمت تخصیص داده می شود.
به ازای هر ردیف در صورتحساب الکترونیکی صادره توسط مودیان، درج شناسه کالا/خدمت مرتبط الزامی است.
کلیه تولیدکنندگان، واردکنندگان و ارائه دهندگان خدمت مکلف به دریافت شناسه مذکور از وزارت صنعت، معدن و تجارت می باشند.
کلیه شناسه های کالا/خدمت تخصیص داده شده از طریق نشانی stuffid.tax.gov.ir قابل دریافت است.
درصورتی که به هردلیل امکان اخذ شناسه کالا/خدمت برای مودیان فراهم نباشد، چه راهکاری در نظر گرفته شده است؟
تا زمان اخذ شناسه اختصاصی، مودیان می توانند از شناسه های عمومی متناسب با کالا/ خدمت که در سامانه بارگزاری شده است، استفاده نمایند.
مراحل دریافت شناسه کالا/خدمت، از وزارت صمت چیست؟ شناسه کالا را از کجا بگیرم ؟
تولیدکنندگان/واردکنندگان کالا میبایست از طریق سامانه جامع تجارت به نشانی ntwms.ir و همچنین ارائه دهندگان خدمت از طریق سامانه مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران به نشانی https://mem.gs1-ir.org/ نسبت به اخذ شناسه کالا/خدمت اقدام نمایند.
متولیان امر در وزارت صمت می بایست شناسه های تولید شده را جهت بارگذاری در سامانه مدیریت شناسه کالا/خدمت به نشانی kalaid.tax.gov.ir به این مرکز ارسال نمایند.
پس از تعیین مشمولیت و تعیین نرخ مالیات بر ارزش افزوده، شناسه ها در سامانه شناسه کالا/خدمت به نشانی stuffid.tax.gov.ir بارگذاری می گردد.
در انتها جهت بهره برداری مودیان به منظور صدور صورتحساب الکترونیکی و ارسال به سامانه مودیان می بایست شناسه های موجود در بانک اطلاعاتی سامانه فوق الذکر به صورت روزانه در بانک اطلاعاتی سامانه مودیان درج گردد.
راهنمای دریافت شناسه کالا/خدمات جدید در درگاه سازمان امورمالیاتی کشور به نشانی www.intamedia.ir بخش پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، قسمت آیین نامه ها، دستورالعمل ها و نرم افزارهای مرتبط بارگذاری گردیده است.
آیا امکان استفاده از یک شناسه کالا/خدمت، در چند ردیف از صورتحساب الکترونیکی وجود دارد؟
در خصوص شناسه کالا/خدمت عمومی، امکان استفاده از یک شناسه کالا/خدمت در چند ردیف از صورتحساب الکترونیکی وجود دارد،
لیکن در خصوص استفاده از شناسه کالا/خدمت اختصاصی چنین امکانی وجود ندارد و در هرصورتحساب الکترونیکی در هر ردیف، صرفا از یک شناسه کالا/خدمت اختصاصی میتوان استفاده نمود.
در صورتحساب الکترونیکی با الگوی صادرات از چه شناسه کالا/خدمت میبایست استفاده کرد؟
جهت صدور صورتحساب الکترونیکی با الگوی صادرات می بایست از همان شناسه کالا/خدمت موجود درسایت stuffid.tax.gov.ir استفاده نمود.
لیکن با عنایت به اینکه در الگوی صادرات، نرخ مالیات بر ارزش افزوده مطابق با نرخ درج شده در سایت مذکور اعتبارسنجی نمی گرددT لذا ضروری است در صورتحساب الکترونیکی با الگوی صادرات نرخ مالیات بر ارزش افزوده ، صفر ثبت گردد.
در صورتحساب الکترونیکی در چه صورتی میتوان نرخهای مالیات بر ارزش افزوده مندرج در سامانه stuffid.tax.gov.ir، را به صفر (0) تغییر داد؟
مطابق با سند دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی؛ فقط در دو صورت این امکان وجود دارد :
- در صورتی که مودی در سامانه ثبت نام my.tax.gov.ir غیر مشمول مالیات بر ارزش افزوده شناخته شود.
- در الگوی صادرات.
آیا امکان استفاده از واحدهای اندازه گیری متفاوت نسبت به یک شناسه کالا/ خدمت وجود دارد؟
بله . لازم به ذکر است که مطابق با سند “دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی” واحد اندازه گیری از فیلدهای اختیاری است و در صورت پر کردن این فیلد می بایست دقیقا منطبق با سند واحدهای اندازهگیری کالا/خدمت که در سایت intamadia.ir بارگذاری گردیده باشد.
حد مجاز فروش
حد مجاز فروش اولیه برای واحدهای جدیدالتاسیس یا واحدهای فاقد سابقه مالیاتی چگونه است؟
مطابق قانون تسهیل تکالیف مودیان ، حد مجاز فروش حداکثر پنج برابر معافیت سالانه موضوع ماده 101 قانون
مالیاتهای مستقیم است.
مبنای محاسبه افزایش حد مجاز فروش مودیان چگونه است؟
حد مجاز فروش مودیان مالیاتی (به غیر از واحدهای جدید التاسیس یا فاقد پرونده مالیاتی) براساس فروش ابرازی دوره متناظر سال قبل که مالیات آن پرداخت یا ترتیب پرداخت شده است، یا 5 برابر معافیت ماده 101 قانون هرکدام که بیشتر باشد، محاسبه و در کارپوشه مودی نمایش داده خواهد شد.
طریقه محاسبه حد مجاز فروش به چه صورت است؟
پنج (5) برابر فروش اظهار شده دوره مشابه سال قبل که مالیات آن به سازمان پرداخت یا ترتیب پرداخت گردیده به عنوان حد مجاز اولیه در کارپوشه مودی بارگذاری شده و قابل نمایش می باشد.
در صورتی که مالیات دوره مشابه سال قبل به طور کامل پرداخت نشود به نسبت آن میزان از مالیات پرداخت شده، پنج(5) برابر حد مجاز فروش محاسبه و در کارپوشه نمایش داده می شود.
برای مودیان واحدهای جدیدالتاسیس، واحدهای فاقد سابقه مالیاتی و یا مودیانی که فروش اظهارشده دوره مشابه سال قبل آنان که مالیات آن را به سازمان پرداخت یا ترتیب پرداخت نموده، و این فروش ابرازی کمتر از معافیت سالانه موضوع ماده 101 قانون مالیاتهای مستقیم باشد، نیز 5 برابر معافیت ساالنه موضوع ماده101 قانون فوق الذکر محاسبه و در کارپوشه نمایش داده می شود.
اعتبار مالیاتی به چه صورتحسابی تعلق می گیرد؟
درصورت فعال بودن کارپوشه مودی و دارا بودن شرایط لازم برای دریافت مالیات بر ارزش افزوده، اگر فروشنده صورتحساب الکترونیکی نوع اول با الگوی مربوطه را صادر نماید و صورتحساب صادره مورد تایید طرف دوم معامله که مودی مالیاتی است باشد، اعتبار مالیاتی صورتحساب الکترونیکی صادره پذیرفته خواهد شد.
چه مواردی در طی دوره موجب افزایش حد مجاز ماده 6 می شود؟
- در صورتی که مالیات قسمتی از بدهی دوره متناظر سال قبل، پرداخت یا ترتیب پرداخت نشده باشد و در این دوره پرداخت شود یا ترتیب پرداخت آن داده شود، (از تاریخ پرداخت یا ترتیب پرداخت درج شده در کارپوشه مودی)
- پرداخت نقدی یا ارائه تضمین برای افزایش سقف حد مجاز علاوه بر میزان بند 1 فوق، از تاریخ درج درکارپوشه مودی.
- خرید نقدی طی دوره ، بابت کالاها و خدمات مشمول که صورتحساب الکترونیکی نقدی آن به تایید خریدار رسیده باشد، (از تاریخ تایید صورتحساب الکترونیکی توسط خریدار به شرطی که فروشنده دارای حدمجاز فروش و کارپوشه فعال بوده باشد.)
- ثبت پرداخت و اطلاعیه پرداخت های انجام شده بابت خریدهای نسیه دوره قبل، (از تاریخ تایید پرداخت توسط طرفین معامله به شرطی که فروشنده دارای حدمجاز فروش و کارپوشه فعال بوده باشد.)
- واردات کالاهای درج شده در کارپوشه مودی، (از تاریخ رسید دریافت واصله از گمرک.)
در صورت فروش بیش از حد مجاز و ثبت صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان، تکلیف خریدار چیست؟
شده اعتبار مالیاتی قابل پذیرش برای خریداران، اعتبار منعکس شده در سامانه مودیان بوده و چنانچه فروشنده صورتحسابی را با عدم رعایت حد مجاز فروش صادر نماید ؛ واکنش خریدار میتواند دو حالت داشته باشد؛
- خریدار صورتحساب الکترونیکی صادره را “تایید” می نماید و یا “تایید سیستمی” میگردد، که حسب ماده 6 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان اعتباری برای خریدار لحاظ نخواهد شد.
- خریدار صورتحساب الکترونیکی صادره را “رد” می نماید؛ صورتحساب الکترونیکی برای فروشنده نقدی تلقی شده و مالیات آن از فروشنده مطالبه می گردد و اعتباری هم برای خریدار لحاظ نمی گردد.
در این صورت فروشنده می بایست، پس از افزایش حد مجازفروش، نسبت به صدور صورتحساب اصلاحی و با رعایت مقررات حد مجاز ماده 6 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان اقدام نماید.
طریقه محاسبه حد مجاز فروش در خصوص صورتحساب الکترونیکی نقدی/نسیه و یا نسیه چگونه است؟
درخصوص فروش های نقد / نسیه و یا نسیه کالاها و خدمات مشمول مالیات بر ارزش افزوده، محاسبه حد مجاز فروش صرفا برای صورتحسابهای الکترونیکی نسیه تایید شده، در دوره هایی که مبالغ آن پرداخت و به تایید طرفین رسیده باشد، لحاظ خواهد شد.
محاسبه حد مجاز فروش در خصوص صورتحساب الکترونیکی با الگوی صادرات چگونه است؟
فروش کالاها و ارائه خدمات صادراتی مشمول مالیات و عوارض ارزش افزوده، با عنایت به اینکه برای خریدار اعتبار ایجاد نمی کند، در محاسبات حد کجاز فروش هم لحاظ نمی گردد.
در خصوص صورتحساب های الکترونیکی با الگوی صادرات، اگر این صورتحسابها پس از اعتبارسنجی با اظهارنامه گمرکی مورد تایید سامانه نباشند(عدم مطابقت با اظهارنامه گمرک) به عنوان صورتحساب نوع دوم با الگوی فروش در نظر گرفته شده و حدمجاز فروش آن اعمال خواهد شد.
آیا در کارپوشه مودیان امکان مشاهده حد مجاز ماده 6 برای دوره های مختلف وجود دارد؟
بله. علاوه بر نمایش حد مجاز دوره جاری، امکان مشاهده «حد مجاز دوره ماقبل از دوره جاری» و «حد مجاز دوره بعد از دوره جاری» نیز در کارپوشه مودیان در منوی «داشبورد مدیریتی» فراهم شده است.
بدین منظور با ورود به صفحه «داشبورد مدیریتی» و انتخاب سال و دوره مورد نظر، حدمجاز سال و دوره مذکور قابل مشاهده خواهدبود.
مبنای کسر حد مجاز فروش ماده 6 نسبت به دوره های مالیاتی چگونه است؟
تاریخ صدور صورتحساب، مبنای کسر از حدمجاز فروش ماده 6 دوره مربوطه خواهد بود.
در صورتیکه صورتحساب الکترونیکی (نوع اول) با روش تسویه نقدی یا نقدی/نسیه در سامانه مودیان صادر و ثبت گردد، طریقه محاسبات حد مجاز ماده 6 چگونه است؟
اگر صورتحسابی به صورت نقدی/نسیه در سامانه مودیان ثبت گردد؛ نسبت به مبلغ نقدی آن، با توجه به لحظه ثبت هر صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان می بایست موارد زیر بررسی گردد:
- اگر مبلغ صورتحساب الکترونیکی از باقیمانده حدمجاز کمتر یا برابر با آن باشد، به میزان مبلغ صورتحساب الکترونیکی موردنظر از باقیمانده حدمجاز فروشنده کسر و صورتحساب الکترونیکی برچسب «عدم عدول از حدمجاز» خواهد گرفت.
- اگر مبلغ صورتحساب الکترونیکی از باقیمانده حدمجاز فروشنده بیشتر باشد، معادل مبلغ این صورتحساب الکترونیکی از حدمجاز کسر نمی شود، لکن صورتحساب الکترونیکی موردنظر برچسب «عدول از حدمجاز» خواهد گرفت.
چنانچه صورتحساب الکترونیکی برچسب «عدول از حدمجاز» گرفته باشد، ضروری است به منظور بهره مندی خریدار از اعتبار مالیاتی، فروشنده پس از افزایش حد مجاز نسبت به صدور صورتحساب اصلاحی مربوطه اقدام نماید.
در صورتیکه صورتحساب الکترونیکی برای مصرف کننده نهایی در سامانه مودیان صادر و ثبت گردد، طریقه محاسبات حد مجاز ماده6 چگونه است؟
در این صورت، از آنجایی که خریدار، مصرف کننده نهایی است و به خریدار اعتبار تعلق نمی گیرد، فارغ از اینکه باقیمانده حدمجاز کفاف مبلغ صورتحساب را بدهد یا خیر، کلیه صورتحسابهای مذکور برچسب «عدم عدول از حدمجاز» خواهند گرفت و به میزان مبلغ صورتحساب از باقیمانده حدمجاز کسر خواهد شد:
اگر مبلغ صورتحساب الکترونیکی از باقیمانده حدمجاز بیشتر باشد، در صورت افزایش حدمجاز، باقیمانده جدید حاصل جمع جبری مبلغ افزایش یافته و باقیمانده قبلی خواهد شد.
در صورتی که فروشنده با وجود برچسب «عدول از حدمجاز» ماده 6 صورتحساب الکترونیکی صادر و در سامانه مودیان ثبت نماید؛ جهت بهره مندی از اعتبار مالیاتی برای خریدار می بایست چه اقدامی انجام دهد؟
درصورتی که فروشنده در لحظه درج صورتحساب الکترونیکی نقدی به لحاظ عدم وجود حدمجاز ماده 6 برچسب «عدول از حدمجاز» گرفته باشد، صرفاً پس از افزایش حد مجاز فروش با صدور صورتحساب الکترونیکی اصلاحی، خریدار میتواند از اعتبار مالیاتی مربوطه با رعایت مقررات استفاده نماید.
به عبارت دیگر صرف داشتن یا افزایش اعتبار فروشنده بعد از صدور صورتحساب اصلی بدون حدمجاز موجب ایجاد اعتبار مالیات و
عوارض خرید برای خریدار نمی شود.
بنابراین برای فروشنده در دوره صدور صورتحساب الکترونیکی اصلاحی که صرفاً برای استفاده خریدار از اعتبار مالیات و عوارض خرید صادر شده است (صدور صورتحساب الکترونیکی اصلاحی بدون هیچ تغییری از قبیل نوع کالا و خدمات و مبلغ نسبت به صورت حساب الکترونیکی اصلی) هیچگونه فروش یا مالیات و عوارض فروش در سامانه مودیان لحاظ نمی شود و صرفاً خریدار میتواند در دوره صدور صورتحساب الکترونیکی اصلاحی از اعتبار مالیات و عوارض خرید با رعایت مقررات مربوطه بهره مند شود.
به عنوان مثال در فصل زمستان سال 1402 صورتحساب الکترونیکی اصلی با مبلغ فروش 100 واحد و مالیات بر ارزش افزوده 9 واحد توسط فروشنده الف صادر شده و در زمان ثبت صورتحساب الکترونیکی توسط فروشنده در سامانه مودیان مودی الف فاقد حدمجاز بوده است و به همین دلیل مودی ب (خریدار) از اعتبار این صورتحساب الکترونیکی بهره مند نشده است :
در این حالت برای فروشنده در فصل زمستان 100 واحد فروش و 9 واحد مالیات و عوارض فروش لحاظ شده و برای خریدار اگر صورتحساب الکترونیکی را تایید (اعم از تایید طی 30 روز یا تایید سیستمی) کرده باشد صرفاً 100 واحد خرید بدون اعتبار مالیات بر ارزش افزوده و اگر صورتحساب الکترونیکی را تایید نکرده باشد صفر واحد خرید لحاظ می شود.
حال اگر فروشنده نسبت به افزایش حد مجاز موضوع ماده 6 قانون مذکور از یکی از طرق مندرج در موارد فوق اقدام نماید در هر دوره ای که صورتحساب الکترونیکی اصلاحی صادر شود؛ به عنوان مثال در زمستان 1402 یا بهار 1403 یا تابستان 1403 و خریدار صورتحساب الکترونیکی را تایید نماید برای فروشنده هیچ فروشی لحاظ نمی شود و برای خریدار اگر صورتحساب اصلی را قبالً تایید (اعم از تایید طی 30 روز یا تایید سیستمی) کرده باشد به ترتیب در زمستان 1402 یا بهار 1403 یا تابستان 1403 حسب تاریخ صدور صورتحساب الکترونیکی اصلاحی مالیات و عوارض خرید با رعایت مقررات لحاظ می شود.