مفهوم مدیریت کسب و کار
مدیریت کسب و کار
تعریف مدیریت از دیدگاه صابنظران
- مدیریت به معنای استفاده از منابع انسانی، مالی و فیزیکی برای دستیابی به اهداف سازمان از طریق اجرای برنامهریزی، سازماندهی، رهبری و کنترل عملکردها.
- فرآیند حل مسئله، برای دستیابی به اهداف سازمانی از طریق استفاده کارآمد از منابع کمیاب در یک محیط در حال تغییر را مدیریت میگویند.
- مدیریت، هنر دانستن کاری که باید انجام شده و بررسی بهترین و ارزانترین روشهای انجام آن است.
- مدیریت هنر انجام دادن کارها از طریق گروههای رسمی و سازمان یافته است. هنر اصلی مدیریت، ایجاد محیطی است که در آن افراد بتوانند فعالیت کرده و برای دستیابی به اهداف گروهی همکاری داشته باشند و … .
هر چند تغییرات جزئی در برخی تعاریف به چشم می خورد اما در کل همه تعاریف به وظیفه رهبری و یک هدف جمعی اشاره دارد.
مدیریت کسب و کار
مدیریت کسب و کار فرآیند برنامه ریزی، سازماندهی، هدایت و کنترل فعالیت های یک کسب و کار یا سازمان برای دستیابی به اهداف و مقاصد آن است. که شامل نظارت بر تمام جنبه های یک تجارت، از امور مالی و عملیاتی گرفته تا بازاریابی و منابع انسانی.
مدیران کسب و کار باید در رهبری، ارتباطات و حل مشکلات مهارت داشته باشند و باید بتوانند تصمیمات استراتژیک اتخاذ کنند و علاوه بر هدایت کارمندان، با متخصصان رده بالا سازمان هم در تعامل باقی بمانند تا اهداف مجموعه محقق گردد.
پنج وظیفه اصلی مدیریت کسب و کار
- تعیین اهداف سازمانی
- سازماندهی گروه های کاری و ایجاد هماهنگی بین رابطه اختیارات و مسئولیتها
- تفویض اختیارات و ایجاد مسئولیت
- ایجاد انگیزه در پرسنل
- تعیین نظام سنجش عملکرد و پاسخگویی
- کمک به آموزش و توسعه فردی و اجتماعی اعضاء
شرح کوتاه وظایف
یک سازمان اهداف مختلفی را دنبال می کند به عنوان مثال ؛ شرکت های تعاونی که هدف اصلی آن خدمت رسانی به اعضای مجموعه است یا شرکت های خصوصی سهامی که با هدف انتفاع تشکیل شده اند.
در کل مهمترین قسمت رشد و شکوفایی یک سازمان داشتن یک هدف مشخص و از پیش برنامه ریزی شده است.
مدیریت می بایست هدف اصلی را به قسمت های کوچکتر تقسیم و سازماندهی کند و برای هرقسمت وظیفه ای مشخص تعریف کرده و نظارت مستمری بر اجرای تعهدات داشته باشد.
مدیریت کسب و کار
منابع انسانی نیز وظیفه به عنوان مهمترین رکن و بازوی سازمان باید وظایف و اختیارات خود را بصورت دقیق بشناسند و بدان عمل کنند که این قسمت از حساس ترین وظایف مدیریت می باشد چرا که هماهنگی و ایجاد انگیزه بین کارکنان با سلایق و روحیات مختلف نیازمند مهارت و دانش کافی در این حوزه است.
مدیریت کسب و کار
با ایجاد یک نظام سنجش عملکرد صحیح، مدیریت بازخورد فعالیت های هر قسمت از سازمان را با شاخص های کلیدی عملکرد (KPI) آن مورد بررسی قرار داده و نقاط قوت و ضعف سازمان را در موارد مقتضی، مورد بازنگری قرار می دهد.
مدیریت کسب و کار
در نهایت یک مدیر موفق، توسعه فردی و اجتماعی اعضاء را بررسی می کند، کارمندی که رشد نداشته و چندین سال در یک پست سازمانی مشغول به کار است به مرور انگیزه خود را از دست می دهد که این امر خود موجب کاهش اثر بخشی و کارایی تیم و سازمان می شود.
در صورت نیاز به بیزنس پلن یا طرح توجیهی کسب و کار به لینک تلگرام پیام دهید.